PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 16. Novembar 2017. | 15:38
Komorskim sistemom upravljaju privrednici

Nov način funkcionisanja obezbeđuje da jedinstvenim komorskim sistemom Srbije upravljaju privrednici, koji donose sve odluke vezane za rad i finansiranje svoje asocijacije, vrše kontrolu poslovanja i ocenjuju učinak svakog pojedinačnog zaposlenog, istakao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.
Na sastanku predsednika parlamenata privrednika regionalnih privrednih komora i Privredne komore Beograda sa predsednikom PKS, koji je održan 15. novembra u Vrdniku, predstavljene su novine u funkcionisanju i načinu rada jedinstvenog komorskog sistema Srbije.
Obraćajući se prisutnima Marko Čadež, predsednik PKS, naglasio je da Komora mora slediti način rada svojih članova, posebno kada je u pitanju finansijsko planiranje i budžetiranje, kao i merenje rezultata rada. U narednom periodu privrednici će preko parlamenata i odbora granskih udruženja davati kvartalne ocene rada PKS, a na osnovu usvojenih akcionih planova kojima su postavljeni merljivi ciljevi za svako radno mesto, meriti i učinak svakog pojedinačnog zaposlenog.
Kada je u pitanju predlog finansiranja PKS u narednoj godini,  istaknuto je da je neophodno da se plaćanje članarine srazmerno rasporedi na sve članove, koji će u skladu sa odredbama Zakona o računovodstvu biti razvrstani na mikro, mala, srednja i velika privredna društva,
Dogovoreno je da se redovni  sastanci predsednika parlamenata organizuju najmanje jednom u tri meseca i da redovna tema budu uslovi poslovanja, odnosno praćenje rezultata pokrenutih inicijativa za unapređenje privrednog ambijenta.