PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 27. Oktobar 2017. | 15:18
Priznanje iz Brisela: Čadež član Borda direktora Evrokomora

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izabran je za člana Borda direktora Evrokomora (EUROCHAMBRES) u kome će predstavljati komore zemalja koje nisu članice EU. Odluku je jednoglasno, na današnjem zasedanju u Briselu donela Generalna skupština Evrokomora.

Izbor Čadeža u Upravni odbor Evrokomora potvrda je ugleda koji Privredna komora Srbije i njen predsednik uživaju u evropskoj asocijaciji privrednih komora. To je još jedno priznanje iz Brisela srpskoj komori za efikasno zastupanje interesa poslovne zajednice na nacionalnom i međunarodnom nivou, rezultate u  jačanju međukomorske i ukupne regionalne saradnje, doprinos evropskim integracijama srpske ekonomije i uspešnu reformu komorskog sistema Srbije.

Generalna skupština Evrokomora  danas je za novog predsednika Evrokomora izabrala  Kristofa Lajtla, prvog čoveka Privredne komore Austrije, koja je za PKS uzor i mentor u modernizaciji komorskog sistema.

Skupština je potvrdila i prioritete Evrokomore u naredne dve godine, među kojima je i zastupanje interesa privrede u politici proširenja EU. Potvrđena je organizacija Evropskog parlamenta preduzeća 2018, najvećeg događaja koji okuplja privrednike i donosioce odluka u Evropi.