PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 20. Septembar 2017. | 15:29
Čadež i Knežević sa privrednicima o izmenama Zakona o privrednim društvima

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i Goran Knežević, ministar privrede, održali su danas konsultacije sa privrednicima, članovima UO PKS, o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima. Cilj je da se novim zakonskim rešenjem, usklađenim sa pravnim tekovinama EU, prevaziđu problemi primene nekih odredaba postojećeg propisa, pojednostavi i unapredi poslovanje privrede, istaknuto je u PKS.
Privredna komora Srbije učestvovala je u izradi Nacrta zakona, a prihvaćeno je više od 60 odsto komentara koje su privrednici, preko PKS, dostavili Ministarstvu privrede. To jasno potvrđuje da postoji intenzivan dijalog između vlade, Komore i privrede, rekao je Marko Čadež, predsednik PKS.
Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima u komorskom sistemu  počinje 22. septembra u Nišu, a kako je istakao predsednik PKS, propis se odnosi na sva privredna društva i definiše važne segmente poslovanja kao što su osnivanje firmi, prava akcionara, internacionalizacija.
“Važno je što se ponovo viđamo u PKS, koja je, baš kao i Ministarstvo koje vodim, kuća privrede”, rekao je resorni ministar Goran Knežević.
„Usvojili smo puno sugestija PKS i uveren sam da će privreda dobro prihvatiti zakon i da će on u velikoj meri doprineti da naša privreda funkcioniše efikasnije nego pre”, istakao je ministar.  Knežević je najavio da se u novembru očekuje usvajanje četiri važna sistemska zakona među kojima je i zakonsko rešenje o privrednim društvima.
Privrednici očekuju da će izmene Zakona o privrednim društvima poslovanje učiniti efikasnijim, a privredna društva rasteretiti bespotrebnih birokratskih i administrativnih procedura.
Javna rasprava biće organizovana i 28. septembra u PKS-RPK Novi Sad i 4. oktobra u PKS. Ministarstvo privrede u aprilu je formiralo Radnu grupu za pripremu teksta Nacrta zakona za izmenu i dopunu Zakona o privrednim društvima u čijem sastavu su i predstavnici Privredne komore Srbije.