PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 7. Jun 2017. | 14:46
Konstituisani parlamenti privrednika u Kraljevu, Kruševcu, Valjevu i Leskovcu

U regionalnim privrednim komorama Moravičkog i Raškog upravnog okruga, Rasinskog upravnog okruga, Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga, Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga danas su konstituisani parlamenti privrednika, koji predstavljaju temelj jedinstvenog komorskog sistema Srbije i novog načina organizovanja privrednika.
Parlament privrednika ima ključnu ulogu u svim aktivnostima jedinstvenog komorskog sistema Srbije. Od angažovanja  privrednika u parlamentu zavisi i uspešnost zastupanja interesa poslovne zajednice pred državom, vladom i nadležnim institucijama.
Danas je izabrano 45 članova PKS-RPK Moravičkog i Raškog upravnog okruga i po 35 članova  PKS-RPK  Rasinskog upravnog okruga, PKS-RPK Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga i PKS-RPK Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga.
 
U okviru svojih nadležnosti, parlamenti privrednika posebno će se baviti razmatranjem uticaja propisa i mera ekonomske politike na poslovanje privrede regiona. Parlamenti će  dostavljati predloge i inicijative Skupštini i Upravnom odboru PKS za kvartalne analize propisa od značaja za privredu, kako bi stavovi privrednika bili na pravi način zastupljeni pred nadležnim državnim organima i institucijama.
 
Razmatrajući problem sive ekonomije privrednici su istakli da država, stimulativnom poreskom politikom, mora podsticati privredu koja legalno posluje. Država mora raditi na otklanjanju uzroka sive ekonomije, a ne boriti se samo sa posledicama, istakli su privrednici.