PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 17. Mart 2017. | 13:52
Predsedniku PKS uručeno priznanje redakcije magazina Diplomacy&Commerce

Redakcija magazina Diplomacy&Commercedodelila je nagrade pojedincima, organizacijama i institucijama koje su se istakle u humanitarnom radu i doprinele unapređenju uslova poslovanja, bilateralne saradnje, kao i privrednog ambijenta u Srbiji

Na svečanosti u Mikser hausu u Beogradu, povodom obeležavanja prvog rođendana  publikacije koju Color Press Grupa izdaje u saradnji sa londonskim Ekonomistom, priznanja su dodeljena u ukupno dvanaest kategorija. Dodeljene su i dve nagrade pojedincima, od kojih je jedna pripala predsedniku Privredne komore Srbije (PKS) Marku Čadežu za lični doprinos unapređenju privrednog ambijenta, a druga predsedniku Nemačko-srpske privredne komore Martinu Knapu za lični doprinos razvoju civilnog društva.

U kategoriji "Bussines&Sport" nagrada je pripala kompaniji Knjaz Miloš za kampanju "Pokrenimo našu decu", dok je u kategoriji "Održivi razvoj i doprinos zajednici" pobedila kompanija Telekom Srbija.

Predsednik Color Press Grupe Robert Čoban je u izjavi Tanjugu rekao da je pre godinu dana, kada je pokrenut časopis, bilo teško pretpostaviti u kom pravcu će se sve razvijati."Međutim, pokazalo se da su odnosi koje imamo sa klijentima, ambasadama, privrednim komorama i poslovnim svetom, bili garant uspeha projekta", istakao je on.

 Kompanija Delez Srbija je dobila priznanje u kategoriji "Najveći doprinos humanitarnom radu" za projekat “Pomažemo da imaju i oni koji nemaju, u kategoriji "Najbolja fondacija" nagrađena je Telenor fondacija, a u kategoriji Bussines&education” Direct Media za projekat “Doživi Teslu”.

U kategoriji “Bussines&Art nagrađene su Vojvođanska banka i Galerija Matice srpske, u kategoriji “Bussines i zaštita životne sredine” Brend Volvo i Grand Motors, a najbolja društveno odgovorna kompanija je Hajneken Srbija za kampanju ”Društvo, ko vozi kući””.

 Kompanija Koka-kola dobila je priznanje kao najbolja društveno odgovorna kompanija, nagradu za korporativnu filantropiju u regionu jugoistočne Evrope osvojio je “Porto Montenegro", priznanje za biznis inovacije I&F Mccann grupa, nagradu za unapređenje bilateralne saradnje i privrednog ambijenta dobila je Nemačko-srpska privredna komora, dok je Srpska asocijacija menadžera nagrađena za doprinos unapredjenju uslova poslovanja.

 Kao sindikacija londonskog časopisa The Economist, magazin Diplomacy&Commerce na engleskom jeziku pokrenut je marta prošle godine, a otada je objavljeno ukupno 12 brojeva, u kojima su obrađene teme iz oblasti diplomatije, ekonomije, privrede, ali i umetnosti, kulture i sporta. Kroz specijalna izdanja, obrađena je privredna saradnja Srbije i 25 zemalja Evrope i sveta, a u formi dodataka predstavljeni su gotovo svi privredni sektori u Srbiji.