PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 15. Septembar 2016. | 16:32
Niška komora pristupila jedinstvenom komorskom sistemu Srbije

Upravni odbor i Skupština Regionalne privredne komore Niša doneli su odluku o pristupanju jedinstvenom sistemu Privredne komore Srbije.

Većinom glasova Skupština RPK Niš donela je odluku o pristupanju jedinstvenom sistemu Privredne komore Srbije (PKS), koji će početi da funkcioniše od prvog januara naredne godine.
Na Skupštini, kojoj je prisustvovao i potpredsednik Privredne komore Srbije, Miroslav Miletić, generalni sekretar Predarg Petrović i zamenik generalnog sekretara Nermina Ljubović, predstavljena su nova zakonska rešenja koja će unaprediti zastupanje interesa i servise privredi, dijalog sa Vladom i državnim institucijama u podršci poslovnoj zajednici.
Najavljeno je spuštanje usluga i ovlašćenja na regionalne komore, a novina u komorskom sistemu je i digitalizacija usluga, tako da će privrednicima i preduzetnicima biti elektronskim putem dostupno niz servisa.
Odluku o pristupanju jedinstvenom komorskom sistemu PKS do sada su donele RPK Novi Sad, komore Beograda, Kragujevca, Kruševca i Leskovca, kao i Sremska komora.