PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 1. Jul 2016. | 16:00
Osnovan Savet Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje

Na sednici Upravnog odbora Privredne komore Srbije osnovan je Savet za društveno odgovorno poslovanje, kao konsultativni organ koji čine predstavnici poslovnog sektora, fondacija i nevladinih organizacija, prepoznati po angažovanju i posvećenosti principima društveno odgovornog poslovanja.

Veran Matić iz Fonda B92 imenovan je za predsednika Saveta, a članovi su: Ana Divac (Fondacija Ana i Vlade Divac), Neven Marinović (Smart kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje), Sanda Savić (Hemofarm fondacija), Biljana Dakić Đorđević (Trag fondacija), Jelena Đoković (Novak Đoković fondacija), Kruna Savović (Advokatska kancelarija Živković-Samardžić), Igor Lončarević (KPMG), kao i Sanja Bunić (Privredna komora Srbije) u svojstvu sekretara Saveta. Angažman predsednika i članova Saveta u potpunosti je na volonterskoj osnovi.

Zadatak Saveta za društveno odgovorno poslovanje je promocija takvog poslovanja u privredi uz ostvarivanje stalnog dijaloga sa predstavnicima državnih organa i institucija. Važan zadatak jeste  i pokretanje inicijative za donošenje nacionalne Strategije razvoja i promocije društveno odgovornog poslovanja u Srbiji u periodu od 2016. do 2020. godine. Novo telo PKS će raditi i na  unapređenju poreske politike i stimulisanju davanja za opšte dobro, kako bi se poboljšali uslovi za razvoj korporativne filantropije i donatorstva.

Savet će konsultovati i uključivati druga tela PKS za pojedina stručna pitanja u oblasti društveno odgovornog poslovanja i sarađivati sa drugim organizacijama i inicijativama.