Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 27. April 2016. | 14:56
Radionica „Državna pomoć u Republici Srbiji“ održana u Loznici

Privredna komora Srbije je u saradnji sa Odeljenjem za kontrolu državne pomoći Ministarstva finansija, RPK Valjeva i Gradskom upravom Loznice organizovala Radionicu „Državna pomoć u Republici Srbiji“ za zaposlene u okviru komorskog sistema i lokalnim samoupravama, kao i za privrednike.

Radionica je održana u Loznici 26. aprila, a Dubravka Ružić i Irena Marković iz Odeljenja za kontrolu državne pomoći predstavile su pravni okvir koji uređuje pravila i procedure za dodelu državne pomoći, odnosno mogućnosti za investicionu državnu pomoć na lokalu kroz postojeće propise. Takođe, privrednici su imali prilike da čuju i i koje su to aktuelne mere  državne pomoći na nivou lokalne samouprave koje im je predstavila Ljiljana Nikolić, načelnik lozničkog Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj.
Privredna komora Srbije je u saradnji sa Odeljenjem za kontrolu državne pomoći Ministarstva finansija pokrenula inicijativu organizacije serije radionica na temu pravila i principa za dodelu državne pomoći u Republici Srbiji kako bi se osnažili kapaciteti članica u ovoj bitnoj oblasti.