PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 1. April 2016. | 08:47
Usvojen statut PKS

Skupština Privredne komore Srbije, u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, usvojila je Statut Privredne komore Srbije kojim se uređuje delokrug poslova, organizacija i način rada PKS, kao i prava i obaveze članova nacionalne poslovne asocijacije.
Marko Čadež, predsednik PKS, rekao je na sednici Skupštine, koja je održana 31. marta,  da je Statut važan korak na uspostavljanju jedinstvenog komorskog sistema koji definiše novu organizaciju i funkcionisanje PKS i regionalnih privrednih komora. Postavljeni su temelji za izgradnju potpuno novog sistema, dosta je urađeno u procesu modernizacije, ali je pred nama još mnogo posla i velika odgovornost, naglasio je Čadež.
Miroslav Miletić, potpredsednik PKS predstavio je Izvešaj o radu Komore u 2015. ukazujući da je PKS inicirala modernizaciju komorskog sistema i proteklu godinu obeležila unutrašnjim reformama, dokazujući da je uspešan servis privrednicima, pouzdan partner vladi, uvaženi sagovornik međunarodnoj poslovnoj zajednici i značajna karika u jačanju regionalne saradnje.
Zastupanje i zaštita interesa članica pred državnim organima i institucijama, podrška kompanijama na unapređenju poslovanja, konkurentnosti i izvoznog potencijala, uvođenje novih usluga privredi, jačanje ekonomske saradnje sa inostranstvom, promocija Srbije kao dobre investicione destinacije, edukacija i podrška uvođenju dualnog obrazovanja u školski sistem Srbije, bili su glavni pravci delovanja nacionalne asocijacije srpskih privrednika u 2015.
Uoči sednice Skupštine PKS zasedao je i Upravni odbor PKS koji je usvojio odluke i predloge važne za funkcionisanje komorskog sistema Srbije.