PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 7. Oktobar 2015. | 10:06
MATTO hoće da ulaže u Srbiju

Makedonija i Turska najavile mogućnost za zajednička ulaganja i proizvodnu kooperaciju u oblastima tekstilne i prehramene industrije, metalurgije, industrije kože i obuće, turizma, energetike, građevinarstva
Delegacija Makedonsko-turske privredne komore (MATTO)  posetila je PKS sa ciljem da se upozna sa investicionom klimom u Srbiji i konretnim mogućnostima za ulaganja, kao što je projekat Beograd na vodi. Savetnik predsednika PKS Veljko Jovanovioć izjavio je da mogućnosti privredne saradnje postoje u definisanju i realizaciji zajedničkih projekata, koji se finansiraju sredstvima fondova EU, kao i u zajedničkom nastupu na trećim tržištima.
 
U okviru regionalne saradnje Srbije i Makedonije postoji dogovor o unapređenju saradnje na granskom nivou – metalskog i elektrosektora i sektora građevinarstva formiranjem konzorcijuma, sa ciljem zajedničkog nastupa na tržištu Regiona i trećim tržištima.
 
Turski privrednici zainteresovani su za strateško ulaganje u srpsku tekstilnu industriju, infrastrukturne i građevinske projekte, poljoprivredu i prehrambenu industriju, kao i u izgradnju turističko-ugostiteljskih objekata.
MATTO, meštovita privredna komora mekadonskih firmi sa turskim kapitalom, okuplja 60 najvećih investitora iz Turske, koji su u Makedoniji investirali 840 miliona evra u 2014. godini.