PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 26. Septembar 2015. | 11:29
Saradnja sa komorama Saksonije

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije razgovarao je u Drezdenu sa predstavnicima institucija i privrednih komora nemačke pokrajine Saksonija – o potencijalnim zajedničkim projektima i konkretizaciji međukomorske saradnje

Marko Čadež je predstavio potencijal srpske privrede i proces reforme komorskog sistema Srbije, koji se odvija i uz podršku nemačkih komora, a razmotrene su i mogućnosti saradnje sa pokrajinom Saksonija nakon sprovedenih reformi, kao što je na primer, kooperacija u oblasti obrazovanja.

 

U razgovorima sa predstavnicima nemačkog komorskog sistema utvrđene su privredne grane u kojima postoji najveći potencijal za unapređenje saradnje, a bilo je reči I o saradnji na pripremi Ekonomskog foruma u prvoj polovini 2016. godine. 

 

Tokom boravka u Drezdenu, predsednik PKS Marko Čadež I Marko Blagojević, direktor Kancelarije Vlade Republike Srbije za obnovu poplavljenih područja razgovarali su i sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine pokrajine Saksonija i Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, o modalitetima buduće saradnje. Razmotrene su mogućnosti realizacije zajedničkih projekata u oblasti upravljanja vodama i sistema prevencije i zaštite od poplava, budući da ta nemačka pokrajina, pogođena katastrofalnim poplavama 2002. i 2010. godine, ima veliko iskustvo u preventivnoj zaštiti.