PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 10. Avgust 2015. | 14:11
Dijalog sa privredom o novim zakonskim rešenjima

Marko Čadež, predsednik PKS, najavio je u Novom Sadu skori početak dijaloga sa privrednicima o zakonskim rešenjima novog komorskog sistema, koji će biti efikasan servis u funkciji razvoja privrede.
Cilj modernizacije komorskog sistema Srbije jeste da bude efikasan servis i podrška kompanijama da unaprede poslovanje i izvoz. Namera nam je da intenziviramo dijalog između privrede,  državnih institucija i ministarstava, oko usaglašavanja neophodnih veterinarskih sertifikata, kao i da budemo tehnička podrška privrednicima za lakši pristup bilateralnim i EU fondovima, rekao je predsednik PKS tokom posete kompaniji „Neoplanta“ u Novom Sadu.
 
Čadež je ukazao da su strane investicije u Srbiji važne, ali da su podjednako značajne i domaće investicije koje omogućavaju da se naše kompanije razvijaju, pronalaze nova tržišta i otvaraju nove savremene pogone.
 
Izvršni direktor „Neoplante”  Slobodan Vasilić izjavio je da je „Neoplanta“  prošle godine završila rekonstrukciju proizvodnih pogona, u koju je uloženo 20 miliona evra, i danas ima jednu od najmodernijih fabrika u regionu. On je najavio investicije u farmski biznis i izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda, čija će vrednost iznositi dodatnih 30 miliona evra.  
 
Od PKS očekujemo stručnu pomoć oko izbora tehnologije i oko obezbeđivanja kreditnih linija za finansiranje projekta. Svima  nam je jasno da jaka domaća mesna industrija  doprinosi sveukupnom razvoju srpske privrede, zaključio je Vasilić.