PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 30. Jun 2015. | 16:34
Moderna komora do kraja godine

Austrijski ekspert Gerhard Štirmer ocenio je da je Privredna komora Srbije u reformi komorskog sistema obavila gotovo polovinu posla, a da bi ostatak tog procesa trebalo da bude završen do kraja godine.
 
PKS je na dobrom putu da ostvari sve što je planirano, izjavio je Štirmer, glavni ekspert austrijske konsultantske kuće "Ramzauer i Štirmer konsalting" koja nadgleda proces reforme komorskog sistema u Srbiji. On očekuje da će za tri meseca biti završeno 80 odsto posla predviđenog Mapom puta.
 
“PKS će ubuduće imati tri strateška pravca delovanja. Prvi je zastupanje privrede na nacionalnom i međunarodnom nivou, drugi je pružanje usluga  članicama kako bi unapredile konkurentnost, a treći  dualno obrazovanje. Time će se mladim ljudima omogućiti da se za određeno zanimanje obrazuju i u preduzeću i u stručnoj školi”, objasnio je Štirmer. Savetnik predsednika PKS-a Bojan Đurić ocenio je da je pred komorom veliki posao čije konačne rezultate očekuje tokom jeseni.
 
"Iskustvo i saveti koje dobijamo od Privredne komore Austrije i eksperata veoma su važni, jer do usvajanja novog pravnog okvira, PKS mora da pokaže svojim članovima šta isporučuje kao rezultat za to članstvo", rekao je Đurić.
 
On je rekao da će Privredna komora Srbije  ojačati zastupanje interesa privrede pred državnim organima. “Pokušaćemo da izbegnemo situaciju kojom bi privreda mogla da dobije zakone koji joj ne odgovaraju i proizvode velike troškove poslovanja”, zaključio je Đurić.