PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 1. Oktobar 2014. | 17:02
Zajedno do modernijeg komorskog sistema

Zajedničkim projektima, boljom saradnjom i koordiniranim aktivnostima maksimalno će se iskoristili kapaciteti PKS i regionalnih privrednih komora
Privredna komora Srbije (PKS) i regionalne privredne komore (RPK) zajednički će raditi na reformi i modernizaciji komorskog sistema, po uzoru na razvijene ekonomije i boljom saradnjom i koordinacijom aktivnosti maksimalno iskoristiti kapacitete u funkciji privrednog oporavka i rasta, dogovoreno je na sastanku Milivoja Miletića, vršioca dužnosti predsednika PKS i predsednika regionalnih privrednih komora.
 
Miletić je pozvao predstavnike RPK da se aktivno uključe u  realizaciju postojećih i kreiranje novih projekata, kao i zakonodavnog okvira.
 
Projekti koji se finansiraju iz  EU i drugih fondova, ruralni i regionalni razvoj, prekogranična saradnja i predstavljanje privrednih potencijala Srbije u inostranstvu jesu aktivnosti koje zajedno treba da sprovode PKS i RPK. Na listi prioritenih poslova  u zajedničkom interesu su i edukacija privrednika, učešće u javnim raspravama o ekonomskim zakonima, organizovanje tematskih sastanaka i drugih događaja značajnih za privredu.
 
Sve snažne ekonomije, poput Nemačke i Austrije, imaju jake privredne komore koje su nezaobilazan faktor napretka, stvaranja razvojne klime i podsticajnog privrednog ambijenta. PKS i regionalne privredne komore moraju da koordinirano deluju i da kod nadležnih državnih organa budu prepoznate, kao najbolji oslonac razvoju srpske privrede, istaknuto je na sastanku u PKS.
 
Predsednici RPK izrazili su zadovoljstvo organizovanjem sastanka istakavši da takvi susreti predstavnika komorskog sistema Srbije treba da budu češći i posvećeni tematskim oblastima.