PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 24. Septembar 2014. | 14:22
Imate reč – budite deo rešenja

Ministarstvo privrede i Privredna komora Srbije, u saradnji sa resornim ministarstvima, organizuju od 26. septembra do 8. oktobra dijalog privrede, države i struke u pojedinačnim sektorima privređivanja radi unapređenja privrednog ambijenta
Ministarstvo privrede i Privredna komora Srbije,  u saradnji sa resornim ministarstvima, organizuju  dvonedeljni dijalog privrede, države i struke o merama koje treba preduzeti, kako bi se unapredio ambijent za poslovanje i investiranje u pojedinačnim sektorima privređivanja. 
 
 Pod sloganom „Imate reč – budite deo rešenja“ od 26. septembra do 8. oktobra svakodnevno će se, u Privrednoj komori Srbije, radnim danom od 14 do 18, a subotom od 9 do 17 časova održavati susreti privrednika, predstavnika nadležnih državnih institucija, stručne javnosti i međunarodnih organizacija.
 
Tema prvog skupa, koji se organizuje u petak, 26. septembra, je građevinarstvo, industrija građevinskog materijala, stambena privreda i industrija nameštaja.  U subotu 27. septembra razgovaraće se o problemima i rešenjima u trgovini i farmaceutskoj industriji, a u ponedeljak 29. septembra u oblasti poljoprivredno-prehrambene industrije. (Detaljan pregled sastanaka nalazi se u prilogu).
 
Namera organizatora je da se, zajednički sa svim akterima na privrednoj sceni Srbije, markiraju ključne prepreke uspešnijem poslovanju i pronađe rešenje za  probleme sa kojima se suočava  privreda.  Cilj sastanaka je, da se u izgradnji poželjnije poslovne klime, mobiliše sav potencijal u pojedinim oblastima i da se rešenja do kojih se došlo u dijalogu  ugrade u zakone i mere za brži privredni rast – za više investicija, efikasnije poslovanje i novo zapošljavanje.   Od učesnika u dijalogu očekuje se da što konkretnije predoče problem sa kojim se susreću u poslovanju i obrazlože predloge za izmene zakona ili donošenje mera.