PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 15. Avgust 2014. | 16:21
Unaprediti saradnju Srbije i Krasnodarske oblasti

Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić razgovarao je sa predsednikom Trgovinsko-industrijske komore Krasnodarskog kraja Jurijem Tkačenkom o unapređenju međukomorske saradnje i ukupnih privrednih odnosa Srbije i te oblasti Ruske Federacije
Veliki je potencijal za intenzivniju saradnju Srbije i Krasnodarskog kraja u energetici, infrastrukturi, građevinarstvu, agraru i turizmu, ocenili su predsednici Privredne komore Srbije Željko Sertić i Trgovinsko-industrijske komore Krasnodarskog kraja Jurij Tkačenko na sastanku u Krasnodaru.
 
Prilikom susreta čelnika dve asocijacija privrednika, bilo je reči o učešću poslovne zajednice Srbije na ekonomskom forumu u Sočiju, jednom od najvažnijih poslovnih foruma u Ruskoj Federaciji, od 18. do 21. septembra. Predstavljena je i inicijativa organizacije mini sajma srpskih proizvođača i povezivanja srpskih i ruskih privrednika. Ukazano je na važnost međunarodnog projekta gasovoda Južni tok, koji tehnički, kreće iz Krasnodarskog kraja.
 
Predsednici dve privredne asocijacije saglasili su se da dobra međukomorska saradnja može značajno da doprinese unapređenju ekonomskih odnosa i trasira pravce privredne saradnje dve zemlje. Sertić je predstavnicima TIK Krasnodara predao spiskove srpskih izvoznika koji imaju potencijal da izvezu robu na rusko tržište, kako bi Trgovinsko - industrijska komora Krasnodara upućivala potencijalne ruske kupce.