PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 15. Avgust 2014. | 13:34
Ruski Tander Magnit zainteresovan za veći uvoz iz Srbije

Željko Sertić, predsednik PKS razgovarao sa menadžmentom najvećeg ruskog trgovinskog maloprodajnog lanca o mogućnostima plasmana proizvoda iz Srbije. Kompanija ima 8.500 prodajnih objekata u svim regionima evropskog dela Rusije, među kojima i 170 hipermarketa, a zapošljava 220.000 radnika
Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić razgovarao je u Krasnodaru sa menadžmentom najvećeg ruskog trgovinskog maloprodajnog lanca Tander – Magnit o mogućnostima plasmana proizvoda iz Srbije.
 
Sertić je predao spiskove srpskih izvoznika koji imaju potencijal da plasiraju prehrambene proizvode direktno Tander – Magnitu i tako delimično odgovore na povećane ruske zahteve za uvozom hrane, nakon uvođenja embarga zemljama EU. Privredna komora Srbije pruža punu podršku kvalitetnom nastupu i plasmanu srpskih proizvoda u Rusku Federaciju. Svi eventualni problemi biće registrovani i rešavani, kako bi srpski privrednici na najbolji način iskoristili šanse koje pruža veliko i zahtevno rusko tržište. U Privrednoj komori Srbije počeo je da radi i Koordinacioni centar za podršku izvoznicima u Rusiju, rekao je predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić.
 
Komercijalna direktorka Tander – Magnita Marina Ivanovna zahvalila je na informacijama o srpskim proizvođačima prehrambenih proizvoda, potencijalnim partnerima tog trgovinskog lanca. Očekujemo novi kvalitet saradnje i povećanje plasmana srpskih proizvoda u ovoj godini, poručila je Ivanovna.
 
Direktor uvoza kategorije svežeg voća i povrća Konstantin Iljin podsetio je da je Tander Magnit u toku sezone 2013/2014 iz Srbije uvezao 200.000 tona voća i povrća vrednog 87 miliona evra. Direktor uvoza proizvoda neprehrambenog sektora Roman Satarov rekao je da je u proteklom periodu povećan uvoz neprehrambene robe, najviše veša visokog kvaliteta i da se očekuje povećanje uvoza tih proizvoda.
 
Kako je dogovoreno na sastanku, menadžment Tander Magnita dostaviće Privrednoj komori Srbije spisak kategorija proizvoda koji bi mogli da nađu mesto na rafovima tog najvećeg ruskog trgovca. Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima da se pojednostave procedure, smanje transportni troškovi i ubrza prevoz robe Dunavom.
 
Tander – Magnit ima 8.500 prodajnih objekata u svim regionima evropskog dela Rusije, među kojima i 170 hipermarketa. Kompanija zapošljava 220.000 radnika, a raspolaže sa više od 5.000 kamiona za transport robe.