PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 23. Mart 2017. | 16:36
Promocija programa „Sarajevo Business Forum 2017“

Sarajevo Business Forum već osmu godinu zaredom okuplja vodeće investitore i poslovne ljude iz celog sveta i pruža priliku da se upoznaju sa mogućnostima ulaganja u zemlje regiona
Direktor Sektora za ekonomske odnose sa inostranstvom PKS Nenad Đurđević istakao je na promociji programa „Sarajevo Business Forum 2017“ da će ovaj poslovni forum ojačati ekonomske odnose i privući investicije iz zemalja Bliskog istoka, naročito Saudijske Arabije, u zemlje regiona Zapadnog Balkana. Predstavnici Bosna Bank International istakli su da ova konferencija predstavlja platformu za upoznavanje i B2B sastanke i uspostavljanje poslovne saradnje na regionalnom nivou.
 
Ovogodišnja 8. Međunarodna investicijska konferencija – „Sarajevo Business Forum 2017“ održava se 22. i 23.maja 2017. godine pod pokroviteljstvom Predsedništva Bosne i Hercegovine. Konferenciju organizuje Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom iz Saudijske Arabije, uz podršku Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine. Prošle godine SBF je okupio 1.600 učesnika. Tokom Foruma održano je više od 250 B2B sastanaka. I ove godine se na konferenciji očekuje prisustvo velikog broja renomiranih investitora, institucionalnih fondova i državnika i privrednika iz preko 30 zemalja: Saudjska Arabija, Oman, Katar, Kuvajt, Jordan, UAE, Indija, Turska, Azerbejdžan.
 
Misija Bosna Bank International jeste da prepozna projekte i potrebe klijenata sa teritorije BiH i regiona za dodatnim kapitalom, obavi transakciju u dogovoru sa vlasnikom projekta,  te na taj način poveća efekat direktnih domaćih i stranih investicija, imajući u vidu strateške odrednice razvoja zemlje i perspektivnih industrija, a sve kao podrška i sinergija celogodišnjim aktivnostima BBI VIP kluba i Sarajevo Business Foruma.
 
BBI VIP Business Club deluje kao privatna privredna komora, osnovana sa idejom da obezbedi lokalnim i stranim poslovnim ljudima i kompanijama priliku za povezivanje, za profesionalni razvoj, razmenu saznanja i informacija o tržišnim kretanjima i sticanje novih iskustava, a sveobuhvatni cilj je da se doprinese ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine.