U NAJAVI
Takmičenje "Climate Launchpad National Finals Serbia"

30. jun 2017, 10:00 časova, PKS, Resavska 15, sala 1

Climate Launchpad  je najveće svetsko takmičenje u poslovnim idejama za čiste tehnologije. Glavni cilj takmičenja je da otkrije i potpomogne potencijale za čiste tehnologije u oblasti klimatskih promena, kao i da zatim obuči ambiciozne preduzetnike i startapove u daljem razvoju posla, odnosno, da ih uputi na koji način da se adekvatno predstave pred budućim klijentima i investitorima.

Ove godine u takmičenju učestvuje preko 350 timova iz 37 zemalja širom sveta. Srbija je po prvi put deo ovog uzbudljivog događaja, a devet srpskih timova sa idejama iz oblasti energetske efikasnosti, hrane, poljoprivrede, cirkularne ekonomije i industrijskih tehnologija prošlo je intenzivnu dvodnevnu obuku i sada je spremno da predstavi svoje ideje na nacionalnom finalu.


Tri pobednika na takmičenju će osvojiti kartu za Kipar radi učešća na Međunarodnom finalu u oktobru. Oni će moći da predstave svoje ideje pred međunarodnim žirijem i publikom.


Pobednik velikog finala će osvojiti novčanu nagradu od 10.000 evra kao i direktan pristup čuvenom Akcelerator programu Climate-KIC. 

Climate Launchpad je deo  EIT Climate-KIC, glavne klimatske inovativne inicijative EU. Privredna komora Srbije realizuje  Climate-KIC  program širom Srbije. Za više  informacija: www.climatelaunchpad.org

 

Događaj će biti na engleskom jeziku.

 

Kontakt:
Izabel Airas                                        
011 41 49 456