U NAJAVI
Obuka o primeni Pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta

22.januar 2019, 10:45 časova, PKS - RPK Užice, Dimitrija Tucovića 52

PKS - RPK Užice i Ministarstvo privrede RS organizuju u Užicu obuku "Primena pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta". 
Ministarstvo privrede RS je donelo novi tehnički propis u cilju regulisanja oblasti bezbednosti dečjih igrališta na otvorenom prostoru i tim povodom organizuje obuku u saradnji sa Privrednom komorom Srbije sa ciljem podizanja svesti privrednih subjekata, nadležnih organa i drugih zainteresovanih strana koje primenjuju Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta.
 
Obuka je namenjena onima koji su uključeni u projektovanje, izgradnju, održavanje, nabavku i procese odlučivanja u vezi sa dečjim igralištima, odnosno svim privrednim subjektima (proizvođačima, uvoznicima i distributerima), lokalnim samoupravama, vlasnicima privatnih vrtića, benzinskih stanica, ugostiteljskih objekata i sl.
 
Cilj obuke je da se predstave bitni zahtevi Pravilnika, da se zainteresovanim stranama pruže informacije o tome ko i kako vrši ocenjivanje usaglašenosti, kako opreme za dečja igrališta, tako i potrebnih površina kao i igrališta u celini; da se upoznaju sa  ispravama i oznakama usaglašenosti, sa sadržajem informativne table, kao i da se jasno definišu obaveze vlasnika dečjih igrališta.
 
Kontakt:
Ljiljana Pantelić
T: 031 51 34 83
E: ljiljana.pantelic@pks.rs